Wanneer u een nestje heeft met meerdere puppies of kittens in dezelfde kleur dan kan het handig/ noodzakelijk zijn om ze van een zichtbare identificatie te voorzien.   Hiervoor zijn talloze mogelijkheden, zoals parafine stiften, nagellak, halsbandjes etc.   Zelfs in de keuze voor halsbandjes zijn legio mogelijkheden.   Wij hebben voor u een selectie gemaakt van bandjes waar wij goede ervaringen mee hebben.  Het is niet mogelijk om voor elk nest een pasklaar advies te geven want geen nestje is hetzelfde. Maar met de info die u hieronder terugvindt kunt u wellicht zelf een goede keuze maken die past bij u.

Voor  puppies van kleine rassen:   Als u puppy ID bandjes al vanaf de geboorte tot aan de afgifte wilt gebruiken dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor Tyvek wegwerpbandjes of de Paracords small  in de eerste weken.   Tyvek ( lijkt op papier maar kun je niet scheuren) is niet verstelbaar en dient regelmatig vervangen te worden.  Paracord is ruim verstelbaar en kan door veel rassen een hele nestperiode gedragen worden. Na enkele weken kunt u overstappen op een ander type bandje zoals de verstelbare  bandjes met veiligheidsluiting van Trixie maat S/M.     Puppy-ID bandjes zijn niet geschikt om mee te wandelen en zijn alleen ter identificatie.  Wilt u met de puppies gaan wandelen aan de lijn en de puppies afgeven met een halsbandje aan de nieuwe eigenaren dan kunt u kiezen voor de Tiny-Totz opvolgbandjes maat Small of de halsbandjes met looplijn van Little Rascals.

Voor puppies van Medium rassen :   Als u puppy ID bandjes al vanaf de geboorte tot aan de afgifte wilt gebruiken dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor Tyvek wegwerpbandjes of de Paracords maat Small. Tyvek ( lijkt op papier maar kun je niet scheuren) is niet verstelbaar en dient regelmatig vervangen te worden.  Paracord is ruim verstelbaar en kan door veel rassen een hele nestperiode gedragen worden. Na enkele weken kunt u overstappen op een ander type bandje zoals de verstelbare  bandjes met veiligheidssluiting van Trixie maat S/M.   Soms kan het nodig zijn om de Paracords en de Trixie verstelbare bandjes te laten opvolgen door maat L of M/L.      Puppy-ID bandjes zijn niet geschikt om mee te wandelen en zijn alleen ter identificatie.  Wilt u met de puppies gaan wandelen aan de lijn en de puppies afgeven met een halsbandje aan de nieuwe eigenaren dan kunt u kiezen voor de Tiny-Totz opvolgbandjes maat Small of de halsbandjes met looplijn van Little Rascals.   

Voor puppies van grote rassen:  Als u puppy ID bandjes al vanaf de geboorte tot aan de afgifte wilt gebruiken dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor Tyvek wegwerpbandjes of de Paracords maat M/L. Tyvek ( lijkt op papier maar kun je niet scheuren) is niet verstelbaar en dient regelmatig vervangen te worden.  Paracord is ruim verstelbaar en kan door veel rassen een hele nestperiode gedragen worden. Na enkele weken kunt u overstappen op een ander type bandje zoals de verstelbare  bandjes met veiligheidssluiting van Trixie maat M/L.   Puppy-ID bandjes  zijn niet geschikt om mee te wandelen en zijn alleen ter identificatie.  Wilt u met de puppies gaan wandelen aan de lijn en de puppies afgeven met een halsbandje aan de nieuwe eigenaren dan kunt u kiezen voor de Tiny-Totz opvolgbandjes maat Large of de halsbandjes met looplijn van Little Rascals.  

Voor kittens:   Als u kitten-ID bandjes al vanaf de geboorte tot aan de afgifte wilt gebruiken dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor Tyvek wegwerpbandjes of de Paracords maat Small. Tyvek ( lijkt op papier maar kun je niet scheuren) is niet verstelbaar en dient regelmatig vervangen te worden.  Paracord is ruim verstelbaar en kan door veel rassen een hele nestperiode gedragen worden. Na enkele weken kunt u overstappen op een ander type bandje zoals de verstelbare  bandjes met veiligheidssluiting van Trixie maat S/M.    Kitten-ID bandjes  zijn niet geschikt om mee te wandelen en zijn alleen ter identificatie.  

Voor alle dieren hebben we natuurlijk ook de parafine merkstiften welke u dagelijks in een oorschelp  kunt aanbrengen ter identificatie. Afhankelijk van de poetsdrift van moeder kan het nodig zijn dit vaker dan wel minder vaak aan te brengen.

Alle genoemde weken zijn indicaties.  Elk nest ontwikkelt anders en ook de groeisnelheid kan per nest verschillen.

Note:  Alle vormen van identificatie nemen een bepaald risico met zich mee.  Houdt ten alle tijden zicht op uw dieren en controleer meerdere keren per dag  of bandjes niet te strak zitten en of er geen huidreacties optreden.   

 

 

 • Puppy ID bandjes éénmalig gebruik 40 stuks
  Puppy ID bandjes éénmalig gebruik 40 stuks

  40 Puppy / kitten identificatie bandjes van Tyvek in 10 verschillende kleuren om uw pups goed uit elkaar te kunnen houden.

  Geschikt voor pups van 0-1500 gram .

  Middels een plakstrip op elke gewenste maat te maken. Altijd sluiten…

  € 12,95
 • Puppy ID bandjes éénmalig gebruik 100 stuks 19 mm
  Puppy ID bandjes éénmalig gebruik 100 stuks 19 mm

  Tyvek ID bandjes 100 stuks in 10 kleuren 19mm breed, door u zelf nog in de lengte door te snijden tot 200 stuks van 9 mm breed.

  Wie veelvuldig de éénmalige ID bandjes gebruikt en geen probleem heeft met het zelf op maat snijden…

  € 18,95
 • Puppy ID bandjes verstelbaar 6 stuks S / M
  Puppy ID bandjes verstelbaar 6 stuks S / M

  Puppy bandjes voor meermalig gebruik.

  Uw pups eenvoudig onderscheiden in het nest, en wennen aan een halsbandje middels deze zachte halsbandjes met handige "snap & easy" veiligheidsluiting. De bandjes zijn verstelbaar van 17-25…

  € 8,25
 • Puppy ID bandjes verstelbaar 6 stuks M / L
  Puppy ID bandjes verstelbaar 6 stuks M / L

  Puppy bandjes voor meermalig gebruik.

  Uw pups eenvoudig onderscheiden in het nest, en wennen aan een halsbandje middels deze zachte halsbandjes met handige "snap & easy" veiligheidsluiting. De bandjes zijn verstelbaar van 22-35…

  € 8,50
 • Puppy ID bandjes verstelbaar 12 stuks S / M
  Puppy ID bandjes verstelbaar 12 stuks S / M

  Puppy bandjes voor meermalig gebruik.

  Uw pups eenvoudig onderscheiden in het nest, en wennen aan een halsbandje middels deze zachte halsbandjes met handige "snap & easy" veiligheidsluiting. De bandjes zijn verstelbaar van 17-25…

  € 16,25
 • Puppy ID bandjes verstelbaar 12 stuks M / L
  Puppy ID bandjes verstelbaar 12 stuks M / L

  Puppy bandjes voor meermalig gebruik.

  Uw pups eenvoudig onderscheiden in het nest, en wennen aan een halsbandje middels deze zachte halsbandjes met handige "snap & easy" veiligheidsluiting. De bandjes zijn verstelbaar van 22-35…

  € 16,50
 • Merkstiften voor dieren
  Merkstiften voor dieren

  Raidex merkstift om uw dieren van een kleur te voorzien en daarmee goed uitelkaar te houden. Kleur op de binnenzijde van het oor aanbrengen. Als de stift te groot is kunt met een mesje eenvoudig een puntje snijden aan de…

  € 11,35
 • Puppy halsband/looplijn set per stuk
  Puppy halsband/looplijn set per stuk

  Verstelbaar halsbandje met looplijntje voor puppy. Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren ( roze, blauw en groen).

  ∙ Breedte van de band en lijn is 1 cm.
  ∙ Halsband verstelbaar van 22,5 - 36 cm.
  ∙ Looplijntje lengte 105…

  € 12,49
© 2010 - 2024 Fokkersplaza | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel