Handkolfset 20-50 ml

Artikel 4 van 34
€ 6,25 (inclusief btw)

Handkolf set voor hond of kat:

Wanneer:

  •    bij dreigende mastitis  (in combinatie met melkkliercreme voor beter effect)
  •    bij stuwing
  •    voor afname van melk voor verzwakte pup / kitten

Wanneer u voor een zwakke pup of kitten  moedermelk wilt geven omdat moeder genoeg heeft maar de pup of kitten niet zelf drinkt, dan kan het wenselijk zijn om melk af te kolven van het moederdier.

Zoals er voor mensen speciale kolfpompen zijn, zijn die er voor dieren helaas niet.  Maar er is een prachtige manier die net zo eenvoudig als goedkoop is.......... Een aangepaste spuit omgekeerd gebruiken.

U kunt ervoor kiezen om een steriele spuit te kopen en deze,  zodra u deze nodig heeft pas aan te passen door met een hobbymesje de top met het spuitmondje af te snijden.

Of u kiest voor een kant en klaar door ons aangepast spuitsetje in twee verschillende maten. Deze zijn dan niet meer volledig steriel, maar u kunt desgewenst natuurlijk wel sterilseren door uit te koken.  Gebruiksaanwijzing in Nederlands is toegevoegd bij het setje.

Onze hand-kolf spuiten  zijn van de hoogste kwaliteit, zonder latex of glijmiddelen, veilig voor mens en dier.  Zij kunnen desgewenst worden uitgekookt  om de spuiten vaker te gebruiken. 

Gebruik: 

Zet het zuigmeganisme omgekeerd in de spuit. Duw deze door tot het eind van de tube. Zet de afgeronde, onderzijde, van de spuit over de tepel van het moederdier.  ( de melklijst rond de tepel dient haarvrij gemaakt te zijn en bij voorkeur soepel gehouden met uierzalf). Zuig aan door aan het zuigmechanisme te trekken, laat los zonder de tube van de tepel af te halen. Herhaal het aanzuigen steeds om druppeltje voor druppeltje op te vangen in het tubetje van de spuit.

Wanneer de melkgift van moeder nog niet goed op gang is kan het echt moeite kosten om een klein druppeltje per aanzuigmoment vrij te krijgen.  Heb geduld en blijf dit een paar keer proberen.  Wees zuinig op elke druppel  melk of biest die u opvangt. Naar mate u vaker ( om de twee uur enkele minuutjes proberen) kolft en andere pups goed drinken levert het  afkolven steeds meer melk op.  Bij stuwing kan het wenselijk zijn meerdere spuitjes gereed te hebben liggen omdat als de melk "schiet "  het spuitje heel snel vol kan lopen.

Tip:

Het is zelfs mogelijk om, wanneer u veel melk/ biest kunt afkolven, de gekolfde melk of biest, direct in te vriezen om dit op een later moment te gebruiken.  Er zijn ijsblokzakjes verkrijgbaar in de supermarkt welke u daarvoor prima kunt gebruiken.

NB.   deze nagenoeg steriele artikelen kunnen, omwille van de hygiëne niet geretourneerd worden.

© 2010 - 2024 Fokkersplaza | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel