Wanneer u een nestje heeft met meerdere puppies of kittens in dezelfde kleur dan kan het handig/ noodzakelijk zijn om ze van een zichtbare identificatie te voorzien.   Hiervoor zijn talloze mogelijkheden, zoals parafine stiften, nagellak, halsbandjes etc.   Zelfs in de keuze voor halsbandjes zijn legio mogelijkheden.   Wij hebben voor u een selectie gemaakt van bandjes waar wij goede ervaringen mee hebben.  Het is niet mogelijk om voor elk nest een pasklaar advies te geven want geen nestje is hetzelfde. Maar met de info die u hieronder terugvindt kunt u wellicht zelf een goede keuze maken die past bij u.

Voor  puppies van kleine rassen:   Als u puppy ID bandjes al vanaf de geboorte tot aan de afgifte wilt gebruiken dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor Tyvek wegwerpbandjes of de Paracords small  in de eerste weken.   Tyvek ( lijkt op papier maar kun je niet scheuren) is niet verstelbaar en dient regelmatig vervangen te worden.  Paracord is ruim verstelbaar en kan door veel rassen een hele nestperiode gedragen worden. Na enkele weken kunt u overstappen op een ander type bandje zoals de verstelbare  bandjes met veiligheidsluiting van Trixie maat S/M.     Puppy-ID bandjes zijn niet geschikt om mee te wandelen en zijn alleen ter identificatie.  Wilt u met de puppies gaan wandelen aan de lijn en de puppies afgeven met een halsbandje aan de nieuwe eigenaren dan kunt u kiezen voor de Tiny-Totz opvolgbandjes maat Small of de halsbandjes met looplijn van Little Rascals.

Voor puppies van Medium rassen :   Als u puppy ID bandjes al vanaf de geboorte tot aan de afgifte wilt gebruiken dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor Tyvek wegwerpbandjes of de Paracords maat Small. Tyvek ( lijkt op papier maar kun je niet scheuren) is niet verstelbaar en dient regelmatig vervangen te worden.  Paracord is ruim verstelbaar en kan door veel rassen een hele nestperiode gedragen worden. Na enkele weken kunt u overstappen op een ander type bandje zoals de verstelbare  bandjes met veiligheidssluiting van Trixie maat S/M.   Soms kan het nodig zijn om de Paracords en de Trixie verstelbare bandjes te laten opvolgen door maat L of M/L.      Puppy-ID bandjes zijn niet geschikt om mee te wandelen en zijn alleen ter identificatie.  Wilt u met de puppies gaan wandelen aan de lijn en de puppies afgeven met een halsbandje aan de nieuwe eigenaren dan kunt u kiezen voor de Tiny-Totz opvolgbandjes maat Small of de halsbandjes met looplijn van Little Rascals.   

Voor puppies van grote rassen:  Als u puppy ID bandjes al vanaf de geboorte tot aan de afgifte wilt gebruiken dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor Tyvek wegwerpbandjes of de Paracords maat M/L. Tyvek ( lijkt op papier maar kun je niet scheuren) is niet verstelbaar en dient regelmatig vervangen te worden.  Paracord is ruim verstelbaar en kan door veel rassen een hele nestperiode gedragen worden. Na enkele weken kunt u overstappen op een ander type bandje zoals de verstelbare  bandjes met veiligheidssluiting van Trixie maat M/L.   Puppy-ID bandjes  zijn niet geschikt om mee te wandelen en zijn alleen ter identificatie.  Wilt u met de puppies gaan wandelen aan de lijn en de puppies afgeven met een halsbandje aan de nieuwe eigenaren dan kunt u kiezen voor de Tiny-Totz opvolgbandjes maat Large of de halsbandjes met looplijn van Little Rascals.  

Voor kittens:   Als u kitten-ID bandjes al vanaf de geboorte tot aan de afgifte wilt gebruiken dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor Tyvek wegwerpbandjes of de Paracords maat Small. Tyvek ( lijkt op papier maar kun je niet scheuren) is niet verstelbaar en dient regelmatig vervangen te worden.  Paracord is ruim verstelbaar en kan door veel rassen een hele nestperiode gedragen worden. Na enkele weken kunt u overstappen op een ander type bandje zoals de verstelbare  bandjes met veiligheidssluiting van Trixie maat S/M.    Kitten-ID bandjes  zijn niet geschikt om mee te wandelen en zijn alleen ter identificatie.  

Voor alle dieren hebben we natuurlijk ook de parafine merkstiften welke u dagelijks in een oorschelp  kunt aanbrengen ter identificatie. Afhankelijk van de poetsdrift van moeder kan het nodig zijn dit vaker dan wel minder vaak aan te brengen.

Alle genoemde weken zijn indicaties.  Elk nest ontwikkelt anders en ook de groeisnelheid kan per nest verschillen.

Note:  Alle vormen van identificatie nemen een bepaald risico met zich mee.  Houdt ten alle tijden zicht op uw dieren en controleer meerdere keren per dag  of bandjes niet te strak zitten en of er geen huidreacties optreden.   

 

 

per pagina
 • Puppy halsband/looplijn set per stuk
  Puppy halsband/looplijn set per stuk

  Verstelbaar halsbandje met looplijntje voor puppy. Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren ( roze, blauw en groen).

  ∙ Breedte van de band en lijn is 1 cm.
  ∙ Halsband verstelbaar van 22,5 - 36 cm.
  ∙ Looplijntje lengte 105…

  € 12,49
per pagina
© 2010 - 2022 Fokkersplaza | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.